همه روش‌های قسط بندی جریمه های رانندگی

نرخ جدید جرایم

برابر قانون خودروهای دارای جریمه بیشتر از یک میلیون تومان باید توسط پلیس راهور توقیف و به پارکینگ هدایت شوند. در حال حاضر بیش از 81 هزار و 75 دستگاه خودرو به همین دلیل توقیف هستند. شاید یکی از دلایل تسهیل پرداخت خلافی توسط پلیس راهور، این تعداد زیاد از خودروهای متوقف شده در پارکینگ هستند.

طرح تقسیط جرایم رانندگی شامل همه وسایل نقلیه از جمله موتور سیکلت،‌ خودروهای سبک، کامیون،‌ اتوبوس و … می شود.

بنابر تبصره 8 قانون رسیدگی به تخلفات خودروها، خودروهایی که بیش از یک میلیون تومان جرایم معوقه دارند پس از اعلام پلیس یک ماه فرصت پرداخت دارند در غیر این صورت توقیف می‌شوند.

برای تقسیط جرایم دو دسته خودرو وجود دارد.

خودروهایی را که جرایم رانندگی آنها به بیش از یک میلیون تومان می‌رسد در وهله اول به دو دسته تقسیم می‌کنیم؛ دسته اول خودروهایی که توقیف شده و در پارکینگ هستند و دسته دوم خودورهایی که هنوز توقیف نشده و آزادانه به تردد خود ادامه می‌دهند.

شرایط تقسیط جرایم خودروهایی که هنوز توقیف نشده‌اند :

الکان این دسته از خودروها باید به سایت راهور 120 مراجعه کرده ( کلیک کنید http://estelam.rahvar120.ir/index.jsp?pageid=2371666&p=1 ) و در قسمت استعلام جرایم راهنمایی و رانندگی، گزینه پرداخت موردی یا مرحله‌ای را انتخاب کنند؛ با کلیک در این مرحله صورت وضعیت تخلف پلاک خودرو خود را مشاهده می‌کنند.

بعد از مشاهده صورت وضعیت تخلف، مالک می‌تواند بر اساس توانمندی مالی هر تعداد از تخلفات را که مایل است انتخاب کرده و با تعریف شناسه قبض و شناسه پرداخت که برای هر ردیف تخلف در سایت تعریف شده است نسبت به پرداخت آن اقدام کند؛ البته باید مالکان در وارد کردن شناسه قبض و شناسه پرداخت دقت کامل داشته باشند تا حتما به کسر تخلفات منجر شود.

دقت کنید که شناسه‌ها درست وارد شوند، اگر شناسه‌ها اشتباه وارد شود، مبلغ پول عودت داده می‌شود اما فرایند طولانی را در پی دارد؛ پس بهتر است رانندگان در وارد کردن این دو شناسه دقت لازم را لحاظ کنند.

برای خودروهایی که هنوز توقیف نشده و به پارکینگ نرفته‌اند هیچ محدودیت پرداختی وجود ندارد اما مالکان این دسته از خودروها باید بدانند که مبالغ پرداختی جرایمشان باید به گونه‌ای باشد که مبلغ جریمه خودرو به زیر یک میلیون تومان کاهش یابد تا اگر به واسطه تخلفی از سوی پلیس متوقف شدند به دلیل داشتن جرایم بالای یک میلیون تومان خودروی‌شان توقیف نشود.

شرایط تقسیط خودروهای توقیف شده در پارکینگ

مالک خودرو باید با مدارک هویتی و مالکیتی خودرو به ستاد ترخیصی که در پشت قبض پارکینگ درج شده مراجعه کرده و فرایند ترخیص وسیله نقلیه خود را انجام دهد.

بعد از کنترل مدارک هویتی و مالکیتی توسط مامور راهور مستقر در ستاد ترخیص، در صورت احراز شرایط ترخیص، بعد از اخذ تعهد از مالک خودرو در قبال پرداخت اقساطی جرایم حداکثر ظرف مدت یکسال، نسبت به ترخیص خودرو اقدام می‌شود. بعد از اخذ این تعهد است که خودرو در اختیار مالک قرار خواهد گرفت.

در مرحله اول برای ترخیص خودرو اجباری به واریز وجه یا پرداخت اقساط نیست؛ البته این بسته به توانایی مالی مالک دارد که اگر بخواهد می‌تواند مبلغی را برای پرداخت اقساط خودرو خود بپردازد ولی در کل هیچ اجباری به واریز قسط در این مرحله نیست و خودرو بعد از اخذ تعهد بلافاصله ترخیص می‌‌شود.

در این مرحله بر روی شناسنامه مالکیت وسیله نقلیه یک مهر شکایت درج می‌شود این مهر شکایت ضمانت اجرایی است برای آنکه مالک در مدتی که تعهد داده است اقساط جرایم را پرداخت کند.

درج این مهر بر روی شناسنامه خودرو به معنای ممنوعیت خرید و فروش خودرو در مدت مذکور است مگر آنکه مالک خودرو در زمان فروش خودرو نسبت به پرداخت کل جرایم اقدام کند.

خودروهای توقیفی باید فاقد هرگونه شکایت قضایی باشند؛ در سن فرسودگی نبوده و حداکثر دارای بیش از 40 درصد جرایم حادثه‌ساز از جمله سرعت و سبقت غیرمجاز، تجاوز به چپ، صحبت با تلفن همراه و مواردی که شامل نمره منفی می‌شوند، نباشند.

پاسخ دهید

لطفاً نظرتو بنویس، حتماً رسیدگی میشه
لطفاً نام خودت رو اینجا وارد کن